Sunt de profesie Medic de Familie cu treizeci de ani experiență. Am a două specializare în Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală și Mindfulness cu practică de peste un deceniu, iar recent m-am format că instructor de Hatha Yoga cu acreditare la Yoga Alliance UȘĂ, cel mai prestigios for internațional.

Aceste trei valențe profesionale se completaza reciproc și îmi permit o abordare complexă a practicii yoga, cu accente de yoga restaurativă.

Ioana Mateescu te invită sâmbătă, 4 Martie, la oră 12.30 la Yoga 50 +

Yoga 50 + se adresează atât doamnelor și domnilor care doresc să își păstreze suplețea odată cu trecerea anilor, cât și persoanelor tinere care au probleme de sănătate, cum ar fi afecțiuni reumatismale, hernie de disc, osteoporoză, sindrom de durere cronică, boli ale glandei tiroide, status supraponderal, sindrom metabolic, diabet, anxietate, stress etc .

Hatha Yoga face parte din Yoga aliniamentelor, iar clasă pe care o conduc eu pune accent în mod deosebit pe păstrarea unghiurilor și a axelor fiziologice ale corpului.

Exercițiile sunt concepute că o serie de posturi și contraposturi care lucrează în special coloană și șoldurile deoarece acestea sunt locurile cele mai vulnerabile pentru osteoporoză.

Nici articulațiile mari nu sunt neglijate, prin exercițiile de stretching pasiv se îmbunătățește mobilitatea, flexibilitatea și se stimulează secreția naturală de acid hialuronic care reface cartilajul articular.

O clasă Yoga 50+ are următorul parcurs:

O scurtă meditație la început care crește capaciatea de concentrare, și mai mult decât atât, nepermite să reluăm contactul cu propriul nostru corp.

Urmează practică asanelor care ocupă cea mai mare parte a timpului.

Ultima parte, meditația de inchere, este momentul cel mai plăcut în care conștientizam beneficiileasanelor și ne bucurăm de o binemeritată relaxare.

Yoga este calea de a traversă timpul cu grație și eleganță, de a ne îmbunătăți abilitățile fizice și psihice, de a ne cunoaște și dezvoltă spiritual.