Duminica 11 Martie Sala 3 ( et. 6) QIGONG 17.00- 18.30 cu Dana Mirza
In editia de anul acesta, Spring Yoga Festival va invita sa cunoasteti o  practica straveche pentru sanatate, armonie si longevitate din medicina traditionala chineza:  QIGONG-ul.
“Qigong” se poate traduce prin “lucru cu energia” (qi=energie, gong=lucru); mai mult decat atat insa, QIGONG-ul este un sistem de cultivare a sanatatii, de autocunoastere si evolutie spirituala, este un mod de viata. Cu o vechime de peste 5000 de ani, a devenit astazi cunoscut in intreaga lume, fiind considerat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, alaturi de taijiquan (tai chi), drept una din cele mai eficiente modalitati de pastrare a sanatatii.
Ansamblul practicilor din qigong si medicina traditionala chineza ne ajuta sa avem imunitate crescuta, echilibru emotional, minte linistita, forma fizica armonioasa, flexibilitate, o functionare mai buna a sistemului digestiv, circulatie imbunatatita a fluidelor in corp si are efecte dovedite in cazul unor afectiuni precum: insomnie, hipertensiune, osteoporoza, depresie.
Vom invata si practica impreuna in acesta clasa forme statice si forme dinamice de qigong:
  • tehnici de relaxare
  • exercitii pentru cresterea energiei si deplasarea ei pe meridiane
  • exercitii pentru reglarea sistemului hormonal
  • automasajul unor puncte de pe meridiane
Si pentru ca primavara, conform legii celor cinci elemente, este anotimpul ce corespunde elementului Lemn, iar ca organe ficatului si vezicii biliare, vom practica in special tehnici specifice acestora. Un ficat echilibrat din punct de vedere energetic ne ajuta sa manifestam deschidere, optimism, incredere, curaj, iubire si compasiune.
Ghidul vostru este Dana Mirza
Dana Mirza este instructor în cadrul Fundației Române de Qigong, unde predă tăi chi și qigong pentru sănătate feminină.
De câțiva ani a descoperit însă și frumusețea altor practici terapeutice care au la bază principii din medicină tradițională chineză: bodyART și Yin Yoga, pe care le împărtășește cu multă plăcere și bucurie
Va invitam asadar sa descoperim impreuna frumusetea si beneficiile acestei practici chinezesti pentru sanatate, armonie si longevitate alaturi de DANA MIRZA – instructor de qigong si taijiquan (tai chi) in cadrul Fundației Române de Qigong.